Post by rezaee on Jul 27, 2015 3:25:28 GMT
tappe Dibee Village.kmz (2.82 KB)
tappe Dibee Village روستاي تپه ديبي
در جلد 5 فرهنگ جغرافيايي ايران آمدهاست: روستاي تپه ديبي دهي از دهستان سردرود بخش رزن شهرستان همدان است که در چهل هزارگزي باختر رزن و چهارده هزارگزي باختر دمق واقع است . کوهستاني و سردسير است و 440 تن سکنه دارد. آب آن از چشمه و محصول آنجا غلات و لبنيات است شغل اهالي زراعت و گله داري است . راه اتومبيل رو دارد. اما اکنون همزمان با تحولات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و ورود مظاهر تجدد و نوگرایی روستای تپه دیبی نیز تغییر کردهاست.بخشی از این تغییر ها وتحولات مثبت و بخشی و نامطلوب هستند. از جمله تحولات مثبت اقبال نسل جدید به دانش اندوزی و کسب مدارج علمی بالا است.مهاجرت، کم آبی و فراموشی برخی آیینهای کهن و اصیل نیز جلوههای نامطلوب نوگرایی در روستا به شمار می روند. جامعترین مطالب در باره روستای تپه دیبی و. ( وبلاگ نیلر: معرفی روستای تپه دبیneyler.blogfa.com)آداب،رسوم و فرهنگ آن را میتوان در وبلاگ معرفی روستای تپه دیبی مطالعه کرد.
tappe Dibee Village روستاي تپه ديبي
در جلد 5 فرهنگ جغرافيايي ايران آمدهاست: روستاي تپه ديبي دهي از دهستان سردرود بخش رزن شهرستان همدان است که در چهل هزارگزي باختر رزن و چهارده هزارگزي باختر دمق واقع است . کوهستاني و سردسير است و 440 تن سکنه دارد. آب آن از چشمه و محصول آنجا غلات و لبنيات است شغل اهالي زراعت و گله داري است . راه اتومبيل رو دارد. اما اکنون همزمان با تحولات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و ورود مظاهر تجدد و نوگرایی روستای تپه دیبی نیز تغییر کردهاست.بخشی از این تغییر ها وتحولات مثبت و بخشی و نامطلوب هستند. از جمله تحولات مثبت اقبال نسل جدید به دانش اندوزی و کسب مدارج علمی بالا است.مهاجرت، کم آبی و فراموشی برخی آیینهای کهن و اصیل نیز جلوههای نامطلوب نوگرایی در روستا به شمار می روند. جامعترین مطالب در باره روستای تپه دیبی و. ( وبلاگ نیلر: معرفی روستای تپه دبیneyler.blogfa.com)آداب،رسوم و فرهنگ آن را میتوان در وبلاگ معرفی روستای تپه دیبی مطالعه کرد.
برای من که بیش از سی سال است از روستای زادگاهم دور هستم خواندن مطالب دقیق و مردم شناختی در باره آداب و رسوم آن حکم نشستن در ماشین زمان و سفر به گذشته را دارد. «فضا و زمان» دغدغه همیشگی من بوده، پس مواجهه با این نوع نوستالژی، تعبیر روشنی از مفهوم هایدگری «هستی و زمان» است. سپاس بیکران و قدردانی خودم را از اهتمام پژوهشگر ارجمند جناب آقای یوسف غلامی به خاطر معرفی و ثبت و ضبط فرهنگ عامه (فولکلور) روستای تپه دیبی با صدای بلند اعلام می کنم. اگرچه در مطالعات مردمشناختی ترسیم واقعیات (آنگونه که هستند) اهمیت دارد اما حضور نویسنده در متن، خللی به «حقیقت» آنها وارد نکردهاست. این نقطه قوت مطالب ایشان است که شایسته است همواره به آن توجه شود. در روستایی که من به خاطر دارم سقف آرزوها و پیشرفت مردمانش، پنجم ابتدایی بود. اکنون از اینکه می بینم در روستای زادگاهم نسل بعد از ما به پیشرفت وتعالی رسیده، احساس شادمانی دارم.
محمدرضا رضایی بایندر
محمدرضا رضایی بایندر